CELE MAI VECHI DIAMANTE DIN LUME

463783927369_diamonds2_download1.jpgCele mai vechi nestemate descoperite vreodata sunt la fel de batrane ca si Pamantul, apreciaza specialistii. Aceasta descoperire poate fi colosala, tinand cont de faptul ca datele furnizate ar putea rasturna teoriile privitoare la formarea scoartei terestre. Particulele de diamant au fost descoperite de cercetatorii germani folosind un miscroscop electronic ultra performant, in interiorul unor cristale de zirconiu, dezgropate din Australia de Vest in urma cu 20 de ani.

In urma cu 4,5 miliarde de ani, Pamantul s-a format din norul de praf si gaze care gravita in jurul proto-Soarelui. Initial, Pamantul era o masa de lava care emana la suprafata o caldura de 6.000 de grade Celsius. Dupa racire, lava „a prins pojghita“, transformandu-se in rocile care compun scoarta terestra.

Analizele cristalelor de zirconiu vin insa cu o teorie revolutionara: Pamantul s-ar fi racit mult mai devreme decat se credea inainte, cand varsta scoartei terestre era evaluata in jurul a 3,9 miliarde de ani. Noile analize au condus la ipoteza conform careia scoarta terestra si oceanele ar fi mai batrane, avand o vechime de peste 4 miliarde de ani.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: