Poveste automobilistică din Franţa – incredibil, dar adevărat

Ironic, un automobilist surprins de radar cu 250 km/h pe o porţiune de şosea cu viteza limitată la 70, s-a arătat extrem de nemulţumit de faptul că i-a fost săltat permisul şi a depus o contestaţie la limita logicii ştiinţifico-fantasmagorice:

„Onorată Curte, într-adevar, am văzut semnul de circulaţie de „70”, scris cu negru pe fond alb şi încadrat într-un cerc roşu, pe un panou fără nici o altă indicaţie de unităţi de măsură. Dar după cum ştiţi, Legea din 4 iulie 1837 impune ca obligatoriu în Franţa sistemul metric, în timp ce Decretul nr. 65-501 din 3 mai 1961, modificat conform directivelor europene, defineşte ca unităţi de bază legale, unităţile Sistemului Internaţional ( S.I.). Or, în sistemul de unităţi S.I., unitatea de măsură a lungimii este metrul, iar unitatea de măsura a timpului este secunda.

Este deci evident că unitatea de măsura legală a vitezei este metrul pe secundă. Eu nu pot să-mi imaginez nici o clipă că Ministerul de Interne nu ar aplica Legile Republicii. Prin urmare, 70 m/s corespund exact unor 252 km/h. Poliţiştii au afirmat că eu am fost cronometrat cu 250 km/h, lucru pe care eu nu-l contest. Mă aflam, deci, cu 2 km/h dedesubtul limitei autorizate de viteză. Vă rog să luaţi notă, să-mi restituiţi permisul de conducere şi să-mi permiteţi să mă retrag. Am onoarea să vă salut.”

Reclame

2 gânduri despre „Poveste automobilistică din Franţa – incredibil, dar adevărat

Adăugă-le pe ale tale

  1. Da stiu ca i-a bubuit mintea frantzuzului. Chiar daca in lege este stipulata semnficatia indicatorului , relevant este spiritul de observatie si analiza al tipului. Si de ce nu, simtul umorului caci nici el nu credea sincer ca politistii ii ”vor cumpara” povestea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: