Moş Crăciun «zboară» cu 5.800 km pe secundă

Ca în fiecare an, în funcţie de numărul de copii din întreaga lume, cercetătorii calculează viteza cu care Moşul trebuie să circule pentru a distribui toate cadourile într-o singură noapte, informează AFP. Astfel, s-a descoperit că Moş Crăciun trebuie să se deplaseze cu renii săi la viteza de 5.800 de kilometri pe secundă pentru a putea duce cadouri copiilor din lumea întreagă.                                                                                              cr_cc_santasixtythree.jpg

Şi anul acesta, pe 25 decembrie, Moş Crăciun trebuie să facă 2,5 miliarde de opriri, dacă se porneşte de la principiul că toţi copiii, de toate religiile, trebuie să primească daruri, a explicat Anders Larsson, de la compania de consultanţă în inginerie Sweco. Astfel, cercetătorii au stabilit ca punct de plecare pentru Moş, Kârgâzstan şi au calculat viteza de deplasare a acestuia pe un interval de timp limitat la durata unei singure nopţi.

“Am estimat că există 48 de locuitori pe kilometru pătrat de planetă şi că locuinţele se află la, în medie, 20 de metri distanţă una de cealaltă. Deci, dacă Moş Crăciun pleacă din Kârgâzstan şi călătoreşte în sensul invers celui de rotaţie a Pământului, acesta are nevoie de 48 de ore pentru a depune toate cadourile”, a spus acesta.

Dacă tradiţia vrea ca Moş Crăciun să locuiască la Polul Nord, mai multe oraşe nordice îşi dispută titlul de reşedinţă oficială a acestuia, printre care şi Rovaniemi, din Finlanda. Dar, potrivit studiului realizat de Sweco, Moş Crăciun ar reuşi să facă toate drumurile la viteza optimă şi în timpul cel mai scurt doar dacă ar locui în Kârgâzstan, Asia Centrală.

S-a descoperit în felul acesta de ce Moşul nu poate zăbovi prea mult în casele copiilor. “Dispune de 34 microsecunde pentru fiecare oprire, nu mai mult”, comentează cercetătorii care explică şi în ce constă misiunea moşului din casele copiilor. “Moşul are suficient timp pentru a aluneca pe şemineu, depune pachetele şi pleca repede cu sania sa”, concluzionează aceştia.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: