Cel mai inteligent copil din lume?

Articolul „cel mai inteligent om din lume” a fost cel mai citit articol publicat, motiv pentru care mi-am extins cautarile si am dat peste urmatorul articol, as spune eu, la fel de interesant.

O fetiţă, din SUA, este considerată un adevărat fenomen în literatură. Adora Svitak, la 11 ani, a ţinut conferinţe în peste 300 de şcoli, de pe întregul meridian, iar faima cărţilor sale de poezie şi povestiri ar face-o invidioasă şi pe autoarea lui Harry Potter.

A predat în 300 de şcoli. Micuţa Adora puternic susţinută de părinţi a ajuns şi cea mai tânără profesoară din întreaga lume, fiind invitată să le vorbească şi altor copii despre fascinaţia lecturii, în peste 300 de şcoli de pe diverse meridiane. Genurile ei favorite sunt povestirile istorice şi cele ştiinţifico-fantastice, deşi mărturiseşte că citeşte cu plăcere literatură bună de orice fel, de la Charles Dickens la J.K.Rowling. Până acum a ţinut diverse prelegeri în China, Hong Kong sau Vietnam. Mai mult, părinţii fetiţei au transformat subsolul locuinţei lor din Redmond, Washington DC, într-un mic studio TV, de unde Adora transmite zilnic videoconferinţe pe diverse teme, fiind plătită cu circa 300 de dolari pentru o prelegere de 50 de minute.

Citeşte 3 cărţi pe zi. Deşi nu şi-a făcut până acum niciun test de inteligenţă, performanţele sale intelectuale de excepţie nu au avut nevoie de o confirmare oficială. Ea citeşte două şi chiar trei cărţi pe zi şi scrie la calculator cu o viteză de până la 112 cuvinte pe minut. Cu toate că este un om matur în trupul unui copil, ea nu este lipsită de bucuriile fireşti ale copilăriei. Are mulţi prieteni alături de care iese cu rolele, merge la patinaj sau la cinema. Cum reuşeşte să împletească toate aceste activităţi? „Simplu. Totul e să ştii să îţi programezi corect timpul”, afirmă ea, subliniind însă că cele mai interesante activităţi i se par cele legate problemele globale ale lumii, cum ar fi: „criza economică mondială, încălzirea globală, holera din Zimbabwe, scăderea calităţii învăţământului în SUA şi foametea”.

sursa

Reclame

Un gând despre „Cel mai inteligent copil din lume?

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: