Un nou studiu …

Imi plac diminetile linistite, calde si cu soare, in care trezirea sa fie un lucru natural, placut si binevenit. Astazi insa, cu toate ca e liniste, dimineata nu impartaseste in totalitate aceleasi sentimente ca si mine. La aceasta stare s-a adaugat un articol, de fapt un nou studiu, care trecandu-l prin filtrul logicii mele a returnat un rezultat socant si idiot in acelasi timp.

Pentru a-si justifica locul de munca, banii alocati si pentru a-si ascunde plictiseala si lipsa de experimente creative, „savantii” americani au realizat un studiu a carui concluzie e ca: „floricelele de porumb au de 5 ori mai multi antioxidanti decat fructele si legumele”. Aceasta descoperire (socanta as spune eu, si neasteptata, pe bune…) este absolut inutila avand in vedere ca majoritatea floricelelor de porumb ( :)) – floricele) sunt preparate sub forma de popcorn in sare si ulei. Vin si nutritionistii britanici cu o completare de zile mari: „acest aliment isi pastreaza proprietatiile atata timp cat e preparat fara sare si grasime” (you don’t say!!!). Acuma stau eu si ma intreb: Sub ce alta forma poti manca floricele de porumb astfel incat sa isi pastreze cantitatea de antioxidanti intacta? Boabe tari direct de pe cocean ? Ce alta metoda sanatoasa de a prepara popcorn-ul exista ? Eu nu stiu de vreuna … Daca vreti sa aduceti ca argument Popcorn-ul la microunde – „Un specialist in toxicologie, Olga Naidenko, spune ca ambalajul contine substante periculoase pentru sanatatea noastra. Acest lucru poate avea ca rezultat infertilitatea, dar si aparitia cancerului hepatic, testicular si pancreatic. In urma actiunii microundelor, aceste substante chimice se evapora si trec in floricelele de porumb pe care le mancam. Vinovat este acidul perfluoroctanic, care ramane in corp si se acumuleaza acolo timp de mai multi ani. ” Totusi pentru a nu ne pierde speranta, tot ea ne sugereaza sa-l preparam in modul clasic. Desi nici ala nu-l vad 100% sanatos.

Concluzia cu care am ramas eu dupa articolul citit, e: inca un studiu realizat care arata nimic. Nimic relevant din moment ce toti antioxidantii aia se duc pe apa sambetei cand sunt preparati drept rontaiala la un film. Data fiind alimentatia saraca si calorica a lor, poate incearca sa gaseasca valoare nutritiva in junk food-ul pe care il mananca (ca si o consolare sau ca o mai mica mustrare de constiinta cand te afli la Mc sau KFC, probabil).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s