Ce s.ar face barbatii fara femei ?

Nu, e chiar pe bune intrebarea. M.a lovit asa un gand si fiind prea lung sa.l pun pe facebook si prea scurt (deocamdata) ca sa scriu o carte, m.am gandit sa.l fac articol de blog. (asta ca sa nu uit ca am unul). Trebuie sa precizez de la inceput ca voi face abstractie de faptul ca evolutia omenirii n.ar fi fost posibila. I mean it.s kindda obvious. Dar pentru urmatoarele scenarii and for the sake of arguments let.s just go with it. De asemenea o sa evit situatiile in care in lipsa ei barbatii s.ar combina intre ei, si as mai incerca sa evit toate emotiile aferente.
Daca e sa luam versiunea ca prima femeie a fost Eva si luata din coasta lui Adam, ne putem imagina un scenariu in care ea ar fi lipsit. (cu totii stim relatariile oficiale din Biblie, si … uite unde am ajuns). In mintea mea, e cam asa: Mi.l imaginez pe Adam un tata a 2 copii si care neavand femeia langa el care sa.i dea mere de mancat si sa.l plimbe prin gradini printre copaci, ar fi fost cel caruia sa ii pice un mar in cap si sa descopere gravitatia. Nu, nu ma intind prea mult cand zic gravitatia, de ce ? Pai pentru ca Adam a trait aproape de o mie de ani (ceva pe acolo) si daca mai luam in considerare faptul ca n.ar fi fost femeia care sa.i manance zilele, ar fi tras.o spre 1500-2000 de ani, timp berechet sa inventeze si apoi reinventeze roata, toate uneltele, parghia, sa descopere focul, electricitatea, sa inventeze motorul, si foarte multe altele. De fapt tind sa cred ca el ar fi nenea cu cele mai multe inventii si patente la activ. Ar fi avut si ajutor din partea copiilor in toate aceste demersuri si cred ca am fi evoluat mult mai rapid si mai mult decat am facut.o pana acuma.
Asta ar fi primul scenariu care imi vine in minte. Alte scenarii implica deja lumea in stadiul ei actual de dezvoltare, in care barbatul ori n.ar fi interesat de subiectul „femeie” ori ar fi obsedat in a o creea. Daca n.ar fi interesat de ea, s.ar concentra super-lejer pe dezvoltarea tuturor celorlalte domenii si discipline, colonizare altor planete era deja realizata (la fel si jet pack.ul, clonarea si teleportarea) iar intalnirea cu extraterestrii probabil ne.ar fi pus la un moment dat, inevitabil, fata in fata cu extraterestrul perfect: femeia. De acolo incolo, traseu stiut. Daca omul era obsedat in a o crea, cred ca femeie perfecta era o problema de „cand” nu „daca” se poate. Calcule matematice, incercari peste incercari, agitatie mare, pac pac, noua luni mai tarziu, femeia. Cum ar fi fost pe urma ? Cred ca acelasi traseu stiut. Chiar si creata de noi, s.ar fi gasit un Dorel care sa scrie prost programul si femeia sa fie in stare sa gandeasca singura. Ergo, traseu stiut. Bravo Dorele !!!
Poate ar fi fost mai bine fara. Poate Adam si.ar fi pus capat zilelor de la inceput. Nu prea avem de unde sa stim. Scenarii ar mai fi si imaginatia e libera sa zboare, dar cred ca la urma urmei, tot in situatia de astazi am fi ajuns in care noi sa depindem de femei si ele de noi, sa ne dezvoltam sentimente si emotii unii fata de ceilalti si sa traim intr.o oarecare armonie. Ar mai fi o continuare, cea in care ne intrebam cum ar fi aratat lumea fara barbati. Aia ar fi interesat de imaginat. (si poate, de ce nu, un alt articol). Nu va incurajez sa va amuzati de cuvintele scrise ci mai degraba sa faceti un exercitiu de imaginatie. 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: